درب کنسرو بازکن برقی

نام:
ايميل:
سايت:
   
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
  
  
 
+ بنده خدا 

سلام

اين که مريض نبايد روزه بگيرد، از باب آن تزاحمات نيست. بلکه حکم اوليه است و شرط صحت آن. يک مريض بدواً و تخصصاً از شمول حکم روزه خارج شده نه که با چيز ديگري تزاحم کرده و به جهت اهميت بيشتر آن چيز، از روزه معاف شده. مطمئنا اگر در امر متعه به چنين محدوديتي برسيد که خود متعه در فلان فرض، ممنوع باشد (نه که با امر مهمتري از قبيل تقيه و... تزاحم کرده باشد) هيچ مانعي ندارد آن را هم مثل محدوديت روزه بيان کنيد. اما مشکل اينجاست که فعلاً چنين محدوديت معيني در هيچ روايت معتبري که خالي از معارض و اجمال و... باشد يافت نشده و مجرد فرض است. لذاست که بنده مکرر عرض مي‌کنم طوري حرفي نزنيم که کساني فکر کنند انسان متمتع، بيش از رعايت تزاحمات اهم (که کلاً در همه احکام هست از قبيل تقيه) تکليف اضافه‌اي دارد. و باب قيدزدنهاي خيالي مخالفين را از اول ببنديم.

و اما درباره موضع‌العورة اگر معنايش را موضعي بگيريم که مردم عيب مي‌گيرند بايد اين را هم توجه کنيم که مردم، در طول تاريخ هيچگاه نبوده که متعه را عيب ندانسته باشند! قبح و حرمت متعه در جوامع اهل تسنن که مسلم و روشن است، در جوامع شيعه نيز اين يک امر برخلاف ساير معالم تشيع هيچگاه به امري پسند جامعه تبديل نشده و حتي موافقينش نيز به علت غلبه برخي عادات غيرشرعي در اذهان عمومي، هميشه آن را کتمان کرده‌اند. پس اگر موضع‌العورة را موضع عيب دانستن مردم ترجمه کنيم و متعه در موضع‌العورة را نامشروع بدانيم بايد کلاً نهاد متعه را از دين برداشته و وجودش را منتفي اعلام کنيم! ولي اگر بگوييم متعه، روا و بلکه مستحب است و فقط در انجام آن بايد احتياط امنيتي را رعايت کرد و از انجام آن در جايي که ناامن است بايد اجتناب نمود آن‌گاه هم به کليت مسأله متعه عمل کرده‌ايم و هم جانب اين روايت را داشته‌ايم

نقدي اگر هست بفرماييد

پاسخ

سلام.اول: در مورد تزاحم: حتي اگر از باب تزاحم باشد؛ الان بايد تزاحم متعه و در موضع العوره بودن بيان بشود.دوم: موضع العوره: قطعا بدان معني نيست که هر عملي که نزد مردم قبيح بود، انجام نگيرد. بلکه يعني نبايد متعه به صورتي انجام بگيرد که هنجارهاي جامعه را بشکند به طوري که موجب بد نامي مومنين گردد. ثالثا: در مورد - ولي اگر بگوييم متعه، روا و بلکه مستحب است و فقط در انجام آن بايد احتياط امنيتي را رعايت کرد و از انجام آن در جايي که ناامن است بايد اجتناب نمود آن‌گاه هم به کليت مسأله متعه عمل کرده‌ايم و هم جانب اين روايت را داشته‌ايم-:::: اگر قبول داشته باشيد که در موضع العوره بايد اجتناب بکنيم، اين بمعني اين است که در عمل، کاري نکنيم که موجب بدنامي مومنين گردد. و اين باعث مي شود خيلي از متعه هايي که مستحب به نظر مي آيند از استحباب بيفتند و حتي شايد حرام گردد.